KURS ZA TRETMANE LICA NANO IGLICE I MICRO IGLICE APARATIMA(DERMAPEN)

OPŠTE INFORMACIJE

U sklopu teorijskog dela obrađuju se osnove anatomije kože i pilinga kao jedna od najstarijih metoda podmlađivanja. Polaznici će naučiti kako da prepoznaju različite tipove kože i da na osnovu toga donesu odluku o tome kako i da li tretirati klijenta mikronidling metodom i kojim od dva aparata (dermapenom ili dermarolerom). Biće predstavljeni sami aparati i njihovo održavanje. Takodje će biti obradjeni kombinovani tretmani mikronidling tretmana sa kiselinama, kiseonikom ili sa mezoterapijom sa i bez igala.

Dermapen je aparat u obliku olovke sa mikroiglicama čija se dubina prodiranja u
kožu precizno kontroliše (od 0.2 do 2mm). Tokom tretmana se ovim mikroiglicama perforira koža klijenta čime se postižu sledeći efekti:

  • stimuliše se proizvodnja kolagena i elastina
  • omogućava se bolja apsorpcija aktivnih supstanci
  • pojačava se cirkulacija i prokrvljenost

Tretman Dermapenom se tretira kao jači piling i tretman podlmađivanja kože. Efekti su:

  • lifting lica,
  • otklanjanje bora,
  • skupljanje pora,
  • uklanjanje pigmentacija.

Najbolji rezultati se vide kod kože sa ožiljcima od akni, strija, dubokih bora.

U praktičnom delu se vrši obuka izvođenja tretmana mikronidlinga. Polaznicima se predstavljaju aparati i potrebni preparati za izvodjenje ovih tretmana. Po želji i ako se obezbede modeli mogu se vežbati i kombinovani tretmani. Polaznici će naučiti koje su sigurnosne mere prilikom izvođenja tretmana i kakva je nega potrebna nako tretmana. U praktičnom delu se vrši obuka izvođenja dermapen i dermaroler tretmana. Šta je potrebno znati prilikom kupovine uredjaja, šta je potrebno znati za pravilno korisćenje i održavanje uređaja su pitanja koje se obradjuju. Evaluacija stečenog znanja će se vršiti putem A,B,C testa sa pitanjima.

APARATI KOJI SE KORISTE

Dermaroleri i dermapen

TRAJANJE SEMINARA

2 DANA, Teorijski deo 1 DAN: 4 školska časa, Praktični deo: 4-6 ŠKOLSKIH ČASOVA, moguć je dogovor o ubrzanom kursu u jednom danu u slučajevima da su polaznici ograničeni vremenom

NAČIN PLAĆANJA

Način plaćanja: u celosti ili na rate pre početka obuke.

SERTIFIKATI

Sertifikat BYT LASER ACADEMY je dvojezični sertifikat (engleski i nemački) za rad u kozmetičkim institutima i salonima u zemljama Evropske unije.

CILJ SEMINARA

Osposobljenost za izvođenje tretmana mikronidlinga uz pomoć aparata dermapena i dermorolera i savetovanje klijenta o tipu i vrsti tretmana, potrebnim merama bezbednosti, kontraindikacijama, nezi posle tretmana i očekivanim rezultatima. Osposobljenost i diploma za rad u kozmetičkim institutima i salonima u evropskim zemljama.

POTREBNA DOKUMENTA

Lična karta