APARATI NA BAZI OPTIČKOG ZRAČENJA ZA NEGU LICA I TELA

1500,00 EUR

Popusti do 20% za BYT Klub članove

CILJEVI OBRAZOVNOG PROGRAMA

Savladavanje znanja i praktičnih veština za izbor odgovarajućeg aparata i praktičan, samostalan rad na laserskim aparatima u salonu u cilju postizanja željenih estetskih efekata. Na osnovu stečenih znanja polaznik će biti u mogućnosti da samostalno izvrši anamnezu stanja kože, razgovor sa klijentom, uspostavi plan tretmana, pripremi i koristi aparat na bazi tehnologije optičkog zračenja (laser ili IPL) kao da poznaje zakonsku regulativu i njegovo održavanje.

OPIS I SADRŽAJ

Ovaj akreditovani obrazovni program od strane Ministarstva Prosvete Srbije je istovremeno pisan po pravilniku novog evropskog Zakona o Nejonizujućem Zračenju koji nalaže dodatno obrazovanje svim kozmetičarima u Evropskoj Uniji za rad na aparatima. Be You Technology je napravio tim od visoko obrazovanih stručnjaka, definisao obrazovni program koji po sadržaju i broj časova je identičan programu evropskih obrazovnih insititucija. Praktične vežbe se izvode na 6 različitih aparata:  diodni laser sa četiri talasne dužine, NdYag laser za permanentnu šminku, NdYag picolaser za uklanjanje tetovaža, klasičnom IPL-u i SHR aparatu sa e-light tehnologijom. Ovaj kurs po sadržaju se uklapa i u američke kurseve za medicinskog laserskog tehničara.  Nakon završenog kursa vrši se testiranje znanja putem testa teorijskog i praktičnog dela. Polaznici će nakon završenog kursa biti osposobljeni da samostalno vrše razgovore sa pacijentima, anamnezu stanja kože i dlake, pripreme za rad i koriste aparate, vode računa o sigurnosnim merama, savetuju pacijente pre i posle tretmana i na kraju poznaju prava i zakone i pravilno održavaju aparat.

Sadržaj obrazovnog programa:

Br.

Modul/ tema

Broj sati

Т

PN

UKUPNO

1.

Osnovne anatomsko-fiziološke karakteristike kože i njenih adneksa 

10

5

15

2.

Optičko zračenje (OZ) – karakteristike, izvori, efekti, rizici. 

2

3

5

3.

Aparati na bazi optičkog zračenja – laser, IPL – svojstva, tipovi, biološki efekti, diziranje, primena, potencijalni štetni efekti, održavanje aparata. 

20

55

75

4.

Bezbednost klijenta, mere opreza i zaštite u radu sa aparatima na bazi optičkog zračenja. 

2

2

4

5.

Zakonski propisi vezani za rad sa aparatima na bazi optičkog zračenja u kozmetičkog salonu. 

1

 

1

UKUPNO

35

65

100

   Т – teorijska nastava      ПН – praktična nastava       

APARATI KOJI SE KORISTE

DIODNI LASERI 2 vrste: od 808nm i sa četiri talasne dužine 755, 808,1064 i 940 nm, IPL aparat sa filterima, SHR -elight aparat, Nd Yag laser za permanentni makeup, Picosecond laser za uklanjanje tetovaža

TRAJANJE OBRAZOVNOG PROGRAMA

Kurs traje ukupno 100 časova (35 teorijske i 65 praktične nastave). Broj polaznika u grupi od 2 do 6.

NAČIN PLAĆANJA

Način plaćanja: u celosti ili na rate pre početka obuke.

SERTIFIKATI i UVERENJA

Uverenje o delimično ostvarenim kompetencijama Minstarstva Prosvete Srbije i Potvrda Be You Technology o završenoj edukaciji (engleski i nemački) za rad u kozmetičkim institutima i salonima u zemljama Evropske unije.

TEST

Na kraju kust se polaže ispit u trajanju od 3 školska časa. Test se sastoji od Pismenog dela testa: 40 ABC pitanja i dva opisna pitanja, i praktičnog dela od 30 minuta testa anamneze, razgovora sa klijentom i podešavanja parametara i rada sa aparatom.

POTREBNA DOKUMENTA PRI UPISU

Lična karta, diploma srednje škole, potvrde o predhodnim učenjima radi eventualnog priznavanja Modula 1, potvrda o radu u salonu duže od 5 godina.